Praha.cz

 
Nacházíte se: Zprávy
Pražští sloni se přestěhovali do nového slonince
Středa, 25. duben 2012 19:43
Trojice slonů z pražské zoologické zahrady v pořádku dorazila do nového slonince v horní části areálu. Dvoudenní náročné stěhování samic Gulab a Shanti a samce Mekonga ze starého Pavilonu velkých savců proběhlo přesně podle plánu.
Podrobnosti: www.zoopraha.cz/
 
Salám na Vypichu - Kaufland
Poslední dobou není vůbec neobvyklé, že u budované či již provozované stavby se zničehonic objeví "II. etapa", případně etapy další. Zkrátka salámová metoda. Podobně se má přistavět patro na KC Vypich, loni už přibyly sklady. Uveřejňuejme text petice a související dokumenty.
Podrobnosti: www.praha6ztracitvar.cz
 
Nový nezávislý měsíčník o Praze 6
Od března vychází na Praze 6 nový tištěný měsíčník s názvem "Vaše 6". K názvu si přilepil přívlastek "nezávislý", a první březnové číslo dává znát, že tomu tak skutčně bude. Přečtěte si článek o situaci s prolukou na Kulaťáku.
Podrobnosti: www.praha6ztracitvar.cz
 
Respect festival 2012
Patnáctý ročník Respect festivalu, největší české přehlídky world music, představí 16. a 17. 6. 2012 na pražské Štvanici sérii objevů i umělců první velikosti.
Podrobnosti: http://www.respectmusic.cz
 
18. ročník Aprílového běhu s kuřetem
Osmnáctý ročník Aprílového běhu s kuřetem pořádá Sportovní klub ZŠ Jeseniova pošesté ve spolupráci s Nadací rozvoje občanské společnosti a jejich programem Pomozte dětem! Zvolili jsme proto opět název Aprílový běh s kuřetem. Závod je určen pro děti ve věku od 7 do 10 let. Aprílový běh s kuřetem může být první akcí, která je osloví. Účastnit se mohou jak jednotlivci, tak reprezentace škol z Prahy. Aprílovým během vrcholí sbírka ZŠ Jeseniova pro kuře.
Podrobnosti: www.jeseniova.cz
 
urbanACT - Projekt pro lepší veřejný prostor v Praze
Studentský projekt urbanACT demonstruje myšlenku, že kvalita městského prostředí není o vynaložených finančních prostředcích, ale o přístupu lidí, kteří jsou jeho elementární součástí. Hlavním cílem projektu je vzbudit aktivní zájem veřejnosti o město, ve kterém žije, a upozornit na nutnost mezioborové komunikace jak při vytváření nových veřejných prostor, tak při úpravě těch stávajících.
Podrobnosti: www.urbanact.cz
 
Arnika zve na Ecoworld: staňte se modelářem krajiny!
Novou ekovýchovnou hru na modelování krajiny "Jak se bránit povodním" budou moci poprvé vyzkoušet návštěvníci víkendového festivalu v Praze.
Podrobnosti: www.arnika.cz
 


Strana 333 z 333